Tuesday, December 25, 2012

What Time Is It? 2PM Jakarta Not Oh So Moment Part II

I can't believe, there is the sequel for Not Oh So Moment. But, this happened.

Our proudly TV Local is gonna airing WTII 2PM, this huge news announced before 2PM performed. some hottest group proudly re-announced the news, again and again. Yeah, its like you win money or what. really good news.

When Super Junior concert in Jakarta, I can feel the concert excitement even I didnt go to the concert. The other local TV which airing the concert is really cool. I can see Donghae from every angle, I can hear they greet the audiences with Bahasa, everything is captured perfectly.

As 2PM die hard fan, I hope this TV local do the same with the TV local which take SuJu's.concert

Aaaaaaaaaaaaaaan, Drum Roll please! huge dissapointment. 1. 2PM WTII Jakarta took 2,5 hours, and the TV only give 2 hours for this gig. at first I assumed sooo many gig moment is cut, since TV needs commercial to survive.

2. The Local TV's tweet said that sooooo many local artist are going to perform in this 2PM Music Special. okay, its not logical math, but you cant do the math with this. the original show is 2,5 hours, minus the commercial, aaaaand there are so many reduction from this local performer.

call me, not oh so nationalist, but the show named 2PM Music Special, why this title ruin by some local artist. I dont hate Indonesian boys or girls Bands. I just dont care.

3. My logical math is totally false. its not 2 hours - 25 minutes commercial - 25 minutes local artists = 70 minutes 2PM WTII but, 15 minutes 2PM with crap as the extras. Omona

4. The other crap of 2PM music Special is the Tv just mixed up MV and a tiny stage act! what the fuck is that. We can see youtube or JYP officical website for those MVs!

5. The Local TV is 100% play 'Im your man' MV. daebak.

6. what the worst is fake commercial convo between the host and the selected viewer. so lame. I mean the girl was waiting from 8 am, and she got sunlight, but she is really okay, since Marina (body lotion) is always in her bag. aaaaargggggh,. kinky to the maximal level.

7. The worst of the worst is The unwanted boys and girls band are doing lipsync. They act egyo. Trying so hard to be cute. pathetic.

But over all, 2PM is still awesome. When they trying to speak in Bahasa, they show the real them. Witty and cute.

Chansung said Terima kasih (Thank you)
Khunnie said Kangen kalian.(miss you, guys)
Junho said terimakasih atas kedatangannya
Taecyeon said love.

the hillarious moment happened when ..
1. The Big Bro Min Jun k said mari pacaran denganku,,, come,, come... he showed his naughty and kinky wave like he ussualy do. hahha...

2. Wooyoung. its really LMFAO moment. He was trying to say 'aku punya hanya kamu' but he fail. And he is trying sooooo hard to say it perfectly. funny.

okay, 2PM is really awesome. They can turn the not oh so moment into daebak moment. Damn, I love 2PM.

What Time Is it? 2PM

One word  for this,  AWESOME!

Im newbie in gig experience, you can see in my previous post that I love and I hear so many things, but I end up with hilarious gig with Ekin Cheng. my musical experience

Its okay because everybody love Ekin Cheng, eh, do you know him right? okay then

I decided come to 2PM What Time Is It Tour just because of Khunnie. I love him. you can do anything for someone you love eh?!

and kinda miss Khunnie coz he is not showing that much in TV, but he always stay in my heart. heu
but as wiseman said You can plan a pretty picnic but you cant predict the wheather. shit that happent.
so I will posting, Not oh so moment in 2PM What Time Is It Tour.

some wise man also said that play hard work hard, so I will posting some beautiful memories like Junho Moment, and Damn I love 2PM.

and also most wiser of wise man said that dont judge book by its cover or jalaran suko kulino or every quote that said you have to judge people when you are close to them, so I will posting 2PM, just the way they are.
oke then. check it out...

Junho Moment

Junho moment is actual keGRan moment.

Am I lucky, eh?
thanks to Jang Wooyoung's fans beside me, who make this Junho moment happened.

so here is the story, I got second row, thanks God. second row means 3-4 meters away from the stage.
my luck keep continue. Chansung, Junho, Nichkhun, and Wooyoung position always in front of me. especially Wooyoung and Junho.

These Guys always stand in fornt of my eyes, daebak
To be honest, I love all 2PM member but Junho and Wooyoung never be my number one bias.
but that night, Junho stole my attention.

my youngest sister and some of my friends are Junho's fans. they asked me to capture his picture as much as I can. They lucky. Junho always stand in front of me. Junho that night is super cute. he look so neat, his skin so white and handsome. handsome mean super handsome. IMO Junho is more handsome than Nickhun whose seem skinier.

Teehee, Juno and Nichkhun <3 td="td">
Junho's outfit is really help his super gorgeous look. He was wearing black shirt and black skinny jeans. Yeah drool! he also wear white outfit, okay, I really want to jump to the stage, and ask Junho, 'would you be my groom?'.. he looks like Prince charming from nowhere island. daebak.
Uber hawt

the girls beside and behind me shout Wooyoung like crazy. Im not type of LOL and shouting person. Even roller coaster cant make me shout. But Im trully good screamer (what the different, btw. wtf). I have loud shrieking voice. you can hear me from 10 meters away :p and gladly, that night my natural talent is in the mood. I scream JUNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.... and Junho Moment happen...

my area is full of Wooyoung fans, so 'Juno' shout from me is clearly hear. and (Drum roll.....) Junho is waving at me and smile. Omona.... And universe is really on my side that night, my camera captured Junho when he was waving at me.

 Junho moment keep continue.

 sorry if I m overated, but I have real and valid evidences through video and photos when Junho was pointing at me, looking at me. mawahahaha.. you (espcially Junho fans) might be strongly avoid this. because I dont believe either. but the photos and the videos speak the opposite, They told us, that Junho is looking at me. ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

Not so oh moment in 2PM What Time Is it Jakarta 2012

Nobody is perfect, Nothing is perfect.
2PM gig in Jakarta is perfect, but there are some uncool moment in 2PM What Time is it Tour Jakarta.

1. The Creator is Not oh So Professional

The promotor for the event is really bad. yeah its not okay to judge this. since I never gig-ing that much. But as human I feel humiliated.

I watched Ekin Cheng gig in Hong Kong. I realize that he is not 2PM who has beast fans, but I can say that the gig was well organized.
and what happen in 2PM what Time Is It Tour Jakarta was freak.
We are Hottest, so we have to wait in the middle of the day

The schedule are: at 3 PM we enter the sponsor area, 6 PM is the time we enter the gate, 8 PM is the show time.

but you cant believe that easily, we, hottest will come to the event on time, we came earlier baceuse we want to take over the front row. 'we' here are the festival attender. The reason why I pick festival class is I want close to the stage, and maybe if Im lucky I will touch one of the boy (Evil). but I stick to the rule. I came super early, I qued, even it hot like hell, and my face was total burning.. its okay.
I have to qued for about 8 hours, manse \m/
but, shit was happen, there is no security guide this beast fans. some bitches intruded the line. there is a chaotic scene and I fight a lot with some bitches who think okay I have to close to the stage bacause Jang Wooyoung love me. meeeh bitch, your brain is that shallow and your attitude is shit.
the official are also as shit as the bitches who cant queing. they missdirection us. and they shout us like we are prisoner from Azkaban.
they dont know right and left. so some of girls fight with the official, because we treated unfair. we have to sit but the left festival have enter the stage area.

The promotor is not ready at all. beside queing accident, the other issue is ticket check. my ticket isnt checked at all. I m sure some of unticket girls can enter the stage. some of bitches are chitchat about how she come with 200K and they behind us the festival attender whose pay 1 million.
My virgin ticket. The official not even ripped my ticket
I hope promotor is really serious, not just because we pay but treat us because we are human.
and 2PM or all big musician have big mass who will act crazy, I think promotor have to think this seriously, we dont need catfight or even some die people in the happy event right?

2. after the hot fight and the gencet-gencetan moment, I want to puke. its so not sexy.

3. I left my glasses. this is shit. extra shit.

4. Project from HottestID is total fail. 
Their hardwork and effort are not play well. when I raise the flag or fan as directed by Hottest ID official, some of girls poked.

HottestID Project is a bit fail due to hectic 

5. the girl behind me keep coughing. 
 yeah, I should no complain about this, but she cough to my face.

6. I have prepared some LED words, but it wont open. dammit.
my plan is Im gonna show this words, but naaaaah, uber fail

7. I have cramp and my waist is hurt. Stand for 6 hours is no joke.

8. actually this is funny fact. the girls/hottest including me are going crazy. we dont care with money cost 1 million. but we really care about sticker. heu

9. the bra girls whose showed off as dancer and co star is not okay at all. we dont need to see Chansung or Nichkhun hug the girls and then undress her. ewwww

The main of not so oh moment

10. its impossible but if 2PM full team 'Jay Park included', it would be more awesome.

11. our local TV is racist. sorry to say. I really dont know showbizz market, but they keep looking foreign hottest to play with, meh, its not like I want to play with our local TV, since my face all burn and greasy, but come on come on, get your crayon!

but, wise man said work hard play hard, those shit items above is nothing compare to what I got in the show. Junho Moment and Damn, I Love 2PM.

Tuesday, November 20, 2012

Its contagious, like disease! Caution

JuduLnya ga beut pan???

Ilmiah begimana gitu... saya ga bakal cerita penyakit disini. Kalo mau juga bisa, tapi saya ga mau. Gimana dong?!

Sy mau cerita soal hebatnya sesuatu di dunia ini sampe jadi trend. Trend itu kaya penyakit, satu mulai kena, nular ke yang lain...

Saya mau cerita 2 aja dulu, pertama trend icon boneka dan trend kedua dance.

Yuu cus...

1. Icon Boneka
Zama saya bayi, saya dapet hadiah dari Tanteu saya boneka Teddy Bear. Dan boneka itu masih ada sampe Sekarang. Its mean boneka Teddy bear udah ada selama 20something years. Dan kl baca sejarah, kenapa namanya Teddy, soalnya diambil dari nama Teddy Rosevelt presiden US di PD 1/2. See? Justbsee whatever deh..

Terus2 pas sy zaman SD seneng deh kl dikasih boneka Barbie, meskipun krn mahal sy seringnya dpt Barbie kw, makanya namanya Candy, siapa deh, tp seneng juga sama image boneka cantik yang bisa ditelanjangi, kaya lagunya Aqua, Im a barbie girl, in a barbie world. Made in plastic, its fantastic, you can brush my hair, undress me everywhere... yeah begitulah...

terus zaman SD seneng juga sama icon Hello Kitty, yang ini jujurnya sy ga doyan jg sik. Karena temen punya, ya pengen punya juga. Namanya juga anak SD. Masih nyari jati diri, termasuk niru-niru Hello Kitty.

Terus long story short, sekarang pas udah bisa kebeli barang remeh macem boneka diatas (beuuuuuuuuh remeh, gaya lo sob), lagi trend bgt lah skrg Angry Bird, kelar Angry Bird ada Shaun the Sheep, dan kalo yg kena Hallyu, pasti deh tau Brownie.

Brownie tuh anjing jagoannya Madam Jeong di Gag Concert. Ironisnya, body dia putih, abu. Dan entah kenapa dikasih nama brownie. Seperti orang kaya pada umumnya yang doyan nenteng anjing (Paris Hilton + Tinker Bell), Madam Jeong juga punya anjing yg dia selalu ajak buat jahatin toko langganan dia.
Kalimat ngetop Madam Jeong buat Brownie, BROWNIE BITE!!!... yang dicuekin sama Brownie... klo abis dicuekin, pasti Mada Jeong bilang ke penonton, Brownie ga gigit karena, Brownie gentleman, Brownie Veggie, dan sebagainya...

Kenapa Brownie trendnya menular, karena banyak artists Korea yg foto-foto, selca-selca sama Brownie. Itu artinya Brownie ngetop abeees, secara deh artist Korea tuh lagi dipuja bgt. Ya gitu lah...

Kronologinya kaya gambar

2.Dance like you mean it

1. Zaman dl dance Makarena massive banget

2. Disusul Asereje... hampir semua ikut trend ini

3. Lanjut ke BBoy, yg dulu sih sy taunya breakdance... skrg jadi BBoy... yaaah what is a name

4. Indonesia kenal banget sama Poco-poco. Massive juga nih. Suka dipake senam

5. Chaiya-chaiya... entahlah... kayanya ini dance juga deh... CMIIW

Sebelum Psy ngetop sm Gangnam Style, sy cukup tahu dia. Karena pas di Steong Heart, Jang Woyoung (bias sy karena dia 2PM) sering beut nnari Ssanti (norak) kaya Psy. Idolanya Psy. Ya pas Psy muncul dgn Gangnam Style nya sy biasa aja, kan dia biasa nari Ssanti kaya gitu. Taunya dunia cukup heboh kah sama nari kuda ini. Sampe dipasang berjuta-juta kali, dan jujurnya saya sih bosen yah.
Makanya sy mending Liat Jay Park, dengan BBoy nya. Karena itu Jay Park whose fresh like strawberry.

Saturday, November 17, 2012

Belajar Bahasa Korea dengan Perdina dan Nichkhun

Meskipun saya (Perdina, red), cuman belajar bahasa Korea satu semester setengah saja, saya merasa ingin berbagi, karena saya baik hati dan sombong.
Terus kenapa bersama Nichkhun, karena ... you know me so well lah... dan alasan sebenarnya adalah Nichkhun tuh orang Thailand, tapi Bahasa Korea dia lebih bagus daripada Chansung dan Jaebum (ini nama temen seboybandnya, FYI) yang orang Korea Asli. Berarti Nichkhun pembelajar yang baik, harus kita tiru!!!!
ya seengganya wajah mah ga bisa niru, atuh semangat belajar dia boleh kita tiru.. yuu

 Jadi belajar bahasa Korea itu diawali dengan harus hafal hurufnya:
 sebelum kenalan sama hurufnya, kalau mau punya huruf hangul di komputer kamu, musti diubah dulu.. nih link caranya  http://perdinahead.blogspot.com/2012/11/cara-merubah-keyboard-jadi-bahasa-korea.html

Ada huruf Vokal
ㅏ (a)
ㅓ (eo)
 ㅗ (o)
ㅜ (u)
 ㅡ (eu)
ㅣ (i)
ㅑ (ya)
ㅕ (yeo)
ㅛ (yo)
ㅠ (yu)

ㅐ (ae), ㅒ (yae),  ㅔ (e), ㅖ (ye), ㅘ (wa),  ㅙ (wae), ㅚ (oe), ㅝ (wo), ㅞ (we), ㅟ (wi),  ㅢ (ui).
 ㄱ (g),  ㄴ (n), ㄷ (d),  ㄹ (l/r), ㅁ (m),ㅂ (b); ㅅ (s); ㅇ (-/ng); ㅈ (j); ㅊ (ch); ㅋ (k); ㅌ (t); ㅍ (pha). ㅎ (h).
ㄱㄱ (kk);  ㄸ (tt); ㅃ (pp);  ㅆ (ss);  ㅉ (jj)

Latihan Soal:
1. Kita Tulis nama perdina:
P khusus sih ga ada, jadi make ini --> ㅍ (pha)
E --> ㅔ
R --> ㄹ
D --> ㄷ
I --> ㅣ
N --> ㄴ
A --> ㅏ
Perdina jadi 디나
Coba lihat yang saya kasih tanda orange/jingga ... itu dibawah huruf ㄹ, ujug-ujug ada huruf ㅡ (eu), itu karena Hangul ga kenal konsonan ketemu konsonan, jeruk makan jeruk. 

Mari Kita Beri Nama duet ganteng maut berikut:

Yang Kiri
Minho =M= ㅁ , i=ㅣ, n = ㄴ, h= ㅎ, o= ㅗ --> 민호 ,

Yang Kanan 
Nichkhun = N= ㄴ,  i=ㅣ, k=ㄱ, kh=ㅋ,u= ㅜ,n= ㄴ--> 닉쿤

Yang penting lagi di bahasa Korea:
Ga ada istilah tulisan nama vokal duluan.. misalnya Nama Eki dan Oki,,, mereka akan nulis gini untuk kata yang huruf vokalnya duluan:
Eki --> E = ㅔ, kh=ㅋ, i=ㅣ--> 에키
Oki --> O=ㅗ,  kh=ㅋ, i=ㅣ--> 오키
Jadi mereka menambahkan huruf kosong (0) di depan huruf vokalnya.

에키 dan
Eki dan Intan (Intan juga di depannya ada huruf kosong, karena i adalah vokal)

Contoh Lagi

Lihat gambar ganteng diatas..
ada tiga panah untuk huruf-huruf bulet diatas...

panah pertama itu huruf kosong....  Karena Lee di Korea ditulis i.. makanya dikasih huruf kosong (0), karena i kan huruf vokal.

panah kedua, itu bukan huruf kosong, tapi huruf ng...
huruf kosong sama huruf ng bentuknya sama yaitu = 0,, semacam isomer lah... sama, tapi beda

dan panah ketiga, itu bulet tapi ada topi diatasnya, , itu huruf Ha.
Jadi Lee Dong Hae ditulis 이 둥 해

Contoh lainnya :
우둥 우둥 = odong-odong

fotonya dari fajarembun.wordpress.com (kamsahamnida)

Hayu Belajar

Kita Ubah Tulisan Latin Nama-nama Idola 2PM saya 
1. Chansung
2. Junho
3. Wooyong
5. Nichkhun
6. Taecyeon

Soal 2
Kira-kira Twitnya Aa Siwon bacanya gimana???

   3.  Coba Bikin Tulisan Korea dari kalimat:
 Dena Ho Kentutin Ine

 Soal terakhir
Dwi Ayu Yu Ya Yu

Cara Merubah Keyboard Jadi Bahasa Korea

Kalau Kamu pake gadget berbasis android, cari aja di Google Play, aplikasinya...
kalo pake BB,, harum sari.. *saya ga ngerti BB, karena ga make*... tanya ke orang yang make BB...
Kalo yang pake PC berbasis Windows,,, ini caranya...

Selamat Mencoba

Masuk Ke Control Panel
dan klik change keyboards or other input method

Masuk Ke Languange Bar nya dan pilih change Keyboard

Pilih Bahasa Koreanya


Pilih Bahasa Korea dan Microsoft IME nya

Kalo Udah sukses biasanya di ujung bawah panah kuning tinggal di klik aja bar bahasanya

Monday, November 12, 2012

Bubble bubble, Who is the bubbliest Of all?

Who doesn't like bubble, anyway?

Kayanya semua orang dari semua kalangan suka sama bubble.
Anak-anak jangan ditanya, apalagi dengan pengaruh Sponge Bob yang di beberapa episode nya, sering maen bubble.

bubbly Lincoln play bubble (from google image)

Para remaja, terutama remaja pria,,, ya suka juga... ga dibahas lebih lanjut. Heu

Ibu-ibu kalo nyuci, atau mandi suka juga kalo cuciannya berbubble alias berbusa.

Termasuk saya. Sebagai pengamat kepribadian (kepoan dan suka pengen tau urusan orang.red) dan akhir2 ini saya doyan banget sama variety show Korea. Walhasil sy bisa menilai kepribadian mereka juga. Ya iyalah secara manteng terus.

Jadi gini diantar semua kpop idol yang tampan, menor, dan semeriah Tanteu salon. Ada beberapa yang berkepribadian bubbly. 

Kata kamus bubbly adalah type orang bersemangat, full, energy dan menyenangkan. Jadi ya udah mah tampan memeesona, menyenangkan, dan membuat pengen ngajak ke KUA (visi jangka menengah dan panjang)... ini sih menurut sy yg bubbly-bubbly make you wanna marry.

1. Nichkhun

Awalnya sebelum ga ngeh sama Korea-Koreaan, saya ga suka Nichkhun. I mean, come on, he is pretty. Cewe-cewe aja kalah cantik.

Seperti pepatah, one thing lead to another... dari mulai Lee Seung Gi akhirnya suka Tekyon. Dan dari Tekyon, tau Khunnie yg sebenarnya. Khunnie is all about positif energy. Wajah ganteng ga menghambat dia gila-gilaan. Wajah cute ga menghambat dia dari pamer bulu ketek. Rata-rata cowo yg gantengnya parah biasa agak ga smart dan ga lucu, ga ngaruh deh sama Khunnie. Dia smart dan lucu. Hanya Tuhan yang tahu apa kekurangan dia. Wallahualam bissawab. Soal kejadian DUI kemarin mungkin agak ga lucu dan ga bisa ditoleransi. Tapi di negara kita, Indonesia tercinta yang mengharamkan minuman keras etc, masih banyak aja sih yg DUI. Jadi kl make objective Point of view, DUI yg dilakukan sm Nichkhun bs terjadi sm siapa aja terutama di negara yg menghalalkan miras dan santika. Tp jgn lah ditiru, karena ga lucu.

Image from Wikipedia.org

 2. Lee Seung Gi Type yang you can't resist. Ga ganteng2 amat, tp kita pengen menghabiskn semua umur dan semua sisa umur bareng Bang Seung Gi. Lucu parah, smart, ga banyak gaya, bisa mingle di berbagai kalangan, kayanya ini deh bikin dia adorably bubbly.

3. Lee Joon 

 Muka menipu. Lee Joon asli type aktor cool tampan memesona, idola setiap remaja dan orang dewasa. Tapi sekalinya dia bicara, abis deh ga ada sama sekali cool-coolnya, kesapu sama ngomong yg selalu awkward, terbata2, polos, setiap yg dia omongin tuh lucu... kalo udah nari sexy abis, buka-buka aurat sembarangan, tapi ya gitu ga usah dia komen soal hal-hal apapun. Soalnya jatuhnya dia jadi kaya orang babo. Bubbliest babo tapinya. Thats why we love Joonie, he is bubbly like fresh strawberry.

4. Lee HongKi 

 Tau Lee HongKi di You are beautiful. Ga bagus sama sekali. I mean Emon temennya mas Boi lebih hayu mari kemana-mana. Lama-lama tahu karena dia sahabatan dengan Kim Heechul. HongKi lucu, manja (karena temen2nya udah tuwir-tuwir), tapi dewasa di lain pihak. Pas di Imortal Song dia ngajak Heechul jadi partnernya dan Heechul frustrasi krn ga bagus2, Hongki yg hibur. Di lain pihak dia manja jg sama hyung-hyung temen gaulnya. Lucu sih lihat Hongki. Bubbly with different personality...

 5. Choi Shiwon 

 Ga ngerti deh kasusnya. Cm yg pasti Siwon juara bgt nasibnya. Intinya gentleman yang lucunya Sule. Ga usah dibahas lebih kali Siwon. Kelar semua perkara. Hanya Tuhan yang tahu kekurangan dia. Karena manusia secara kasat mata ga bisa lihat kekurangab dia. Yuu marreh. 

photo from google image : http://xxwilted-rosexx.deviantart.com/art/Leeteuk-versus-Siwon-199889395 (thank you)

 6. Lee Teuk 

 Aneh lah. Kalo ada acara yg ada Lee Teuknya, suka jdi rame. Dia ramah juga. Kayanya temennya banyak. 

Ya udah sih, gitu aja. Siapa lagi ya? Penting banget ga sih, blog ini? Dibikin saat alergi, makan obat alergi, efeknya ngantuk parah, terus disuruh ngawas, daripada tidur di depan yg lagi ujian, mungkin bahas yang seger-seger bisa ga ngantuk. Gitu deeh. Penting abis

Sunday, September 16, 2012


I just noticed, that sometimes our expectation is far far away from the reality. Yeah, reality bites!

I listen to these :


I love these :


And my first gig is, this:


Sudah lama tidak menulis. Karena : 1. saya sibuk. 2. sudah banyak miniblog sosial lain yang lebih simple. 3. sekian.